סימנים ותסמינים (סימפטומים):
הביטוי הקליני של גידולי מוח מורכב מסימנים ומתסמינים ייחודיים למיקום הגידול ולכאלו שאינם ייחודיים ונובעים לרוב מעליה בלחץ התוך גולגלתי וגירוי רקמת המוח. סימנים לא ספציפיים אלו כוללים כאבי ראש, בחילות, סחרחורות, שינויים בהתנהגות, בלבול וישנוניות. כאמור בנוסף, עשויים להופיע סימנים אשר מכוונים למיקום הגידול במוח ומתבטאים בפגיעה בתפקוד של אותו אזור, למשל חולשת יד או רגל, הפרעה בהליכה, פגיעה ביכולת הדיבור ועוד.
אבחון:
השלב הראשון באבחון גידול מוחי הינו בדיקה נוירולוגית, בה בודקים את תפקוד המערכות המוחיות השונות ובעקבותיה מועלה החשד לפגיעה מוחית.
השלב הבא הינו בדיקת דימות מוחית. הבדיקה הנפוצה והזמינה ביותר הינה טומוגרפיה ממוחשבת או סיטי (CT) מוח. בדיקה זו משמשת בדרך כלל לאבחנה ראשונית בעקבות הופעות אחד הסימנים והסימפטומים שתוארו מעלה. על מנת לאבחן גידול מוחי, יש צורך לבצע הזרקת חומר ניגוד לווריד אשר מסייע בהדגמת הגידול. עם זאת בדיקת הסיטי אינה מספקת לצורך אבחנה של גידול מוחי ולתכנון הטיפול.
בדיקת הבחירה לאבחון ולתכנון טיפול בגידולים מוחיים הינה בדיקת דימות מגנטית אם-אר-איי (MRI). בדיקה זו אינה עושה שימוש בקרינת רנטגן אלא מבצעת הדמיה בעזרת מגנט רב עוצמה. גם בבדיקה זו מוזרק לווריד חומר ניגוד מסוג גדוליניום. בדיקה זו מבדילה באופן ברור יותר בין סוגי גידולי המוח השונים ומפורטת יותר לגבי מידת התפשטותם במוח. בדיקה זו מבוצעת לפני תכנון ניתוח, לפני מתן טיפול בקרינה ולמעקב אחר תוצאות הטיפולים.
לעיתים, יש להשלים בירור בחשד לגידול מוחי או לאחר אבחון, באמצעות בדיקה של נוזל המוח-השדרה, לרוב על מנת לשלול נוכחות של תאי גידול בנוזל.