לוגו משולב
לימפומה שאינה הודג'קין (NHL)

אחרי טיפול


שלב סיום הטיפול יכול להיות מלחיץ ומרגש בעת ובעונה אחת. תרגיש הקלה עם סיום הטיפול ועם זאת, אתה עלול להיות מודאג מחזרת המחלה. זוהי דאגה שכיחה ביותר בקרב מחלימים ממחלת הסרטן. גם ללא חזרת המחלה, אנשים שהיו חולים בסרטן לומדים לחיות עם אי הוודאות.


לעיתים יחלוף זמן עד שתפנים שאכן החלמת מהמחלה ועד שהחששות יפוגו. מידע נוסף על הדרך לחיות עם הסיכוי לחזרת הסרטן ניתן למצוא במסמך של cancer.net:


coping with fear of recurrence


מעקב וביקורת

המעקב והשמירה על בריאותך אחרי הטיפול הרפואי תלויים במידה רבה בסוג הלימפומה שיש לך, סוג הטיפול שקיבלת, ורמת ההצלחה של הטיפול.


עם תום הטיפולים הרופא ירצה לראות אותך באופן סדיר, לשאול לגבי תסמינים (סימפטומים) - אם יש לך ולבצע בדיקה גופנית. אתה גם תתבקש לעבור בדיקות דם, בכדי לוודא שהתאוששת מהטיפול ולעקוב אחר סימני התחדשות המחלה. המעקב כולל גם בדיקות הדמיה: בדיקת על-קולית (אולטראסאונד), בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת  (CT, Computerized tomography) ובדיקת PET-CT. בהתבסס על סוג, מיקום ושלב הלימפומה. סריקות   PET יעילות במיוחד למקרה שהרופאים אינם בטוחים שהרקמה שנראתה בבדיקת  הסי-טי ( (CT היא לימפומה פעילה או רקמת צלקת.


המפגש עם רופא חדש

במועד כלשהו אחרי האבחון והטיפול, אתה עשוי למצוא את עצמך מול רופא חדש. חשוב מאוד לתת לרופא החדש את הפרטים המדויקים של האבחון והטיפולים שעברת. דאג שיימצאו בידך העתקים מהמסמכים הבאים שיהיו זמינים בכל עת:


- העתק של הדו"ח הפתולוגי מכל ביופסיה או ניתוח.
- אם עברת ניתוח – העתק של דו"ח הניתוח.
- אם היית מאושפז – העתק של מכתב סיכום המחלה, שקבלת בעת השחרור.
- אם עברת טיפול בהקרנות – סיכום סוג ומינון ההקרנות, וכן התאריכים והמקומות בהם נעשו הטיפולים.
- רשימת התרופות שקבלת, המינון ותאריכי הטיפולים.


דיאטה ותזונה

שמירה על תזונה נכונה קשה לעיתים לכל אדם, אך היא קשה עוד יותר בזמן ואחרי טיפול במחלת הסרטן. לדוגמא, הטיפול עלול לגרום לבחילות ולשינוי בחוש הטעם שלך, וכן לירידה בתיאבון ובמשקל כשאתה בעצם לא רוצה בכך. מצד שני חולים אחרים עלולים לעלות במשקל גם כשאינם אוכלים יותר מהרגיל, מה שגורם ללא מעט תסכול.


אם אתה יורד במשקל או שחוש הטעם שלך נפגם במהלך הטיפול, השתדל בכל זאת להקפיד לאכול די הצורך, וזכור שבעיות אלה בדרך כלל ישתפרו עם הזמן. תוכל לבקש מהצוות הרפואי להפנות אותך לדיאטן/נית מומחה לתזונה, שיציע לך רעיונות כיצד להתמודד עם תופעות לוואי אלה. תוכל פשוט לאכול מנות קטנות במרווחי זמן של 1 שעה עד 3 שעות עד שהמצב ישתפר, ותרגיש מספיק טוב כדי לחזור להרגלי האכילה הרגילים.


אחד הדברים הטובים ביותר שתוכל לעשות בתום הטיפולים, הוא לאמץ הרגלי תזונה בריאים. תופתע לגלות כמה יתרונות ארוכי טווח נובעים משינויים די פשוטים, כגון גיוון התפריט במאכלים בריאים. השתדל לאכול 5 או יותר סוגי ירקות ופירות מדי יום. בחר בדגנים מלאים, לחם מקמח מלא, במקום קמח לבן. השתדל למעט באכילת בשר שמן ואוכל מעובד כמו נקניקים למיניהם. אם אתה שותה משקאות חריפים, הגבל את הכמות לכוסית או שתיים לכל היותר ליום. הקפד לעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר. הצירוף של דיאטה טובה ופעילות גופנית סדירה יעזרו לך לשמור על אנרגיות ומשקל בריא.

תוכל למצוא מידע שיעזור לך באתר שלנו, בפרק תזונה.


מנוחה ותשישות

תשישות היא תסמין נפוץ מאוד בקרב מטופלים במחלת הסרטן. אין מדובר בעייפות רגילה, כי אם באפיסת כוחות שאינה חולפת לאחר מנוחה. אצל חלק מהמטופלים תימשך התשישות זמן רב אחרי הטיפול, והם עלולים להתייאש מן הניסיון לעסוק בפעילות גופנית. חשוב לציין שמחקרים הראו שפעילות גופנית היא הגורם העיקרי בהפחתת התשישות.


פעילות גופנית

מחקרים עדכניים גילו שבקרב חולים שהחלימו מסרטן ועוסקים בפעילות גופנית, אחוזי התמותה וחזרת הסרטן קטנים מאלה של אנשים שאינם פעילים.


כל פעילות גופנית שתבחר צריכה להתאים לצרכיך האישיים. לפני שתתחיל, דבר עם חברי הצוות הרפואי שלך, כדי שיוכלו להביע דעתם לגבי תכנית האימונים שלך. אחר כך מצא שותף או שותפה לפעילות הגופנית, כדי שלא תרגיש לבד.


פעילות גופנית יכולה לשפר את בריאותך הגופנית והנפשית


- היא תשפר את הכושר הקרדיו-וסקולרי שלך (לב-ריאה ומחזור הדם).
- תחזק את שרירי הגוף.
- תפחית את התשישות.
- תפחית חרדות ותחושת דיכאון.
- תגרום לך להרגיש שמח יותר.
- תעזור לך להרגיש טוב יותר עם עצמך.


אנו יודעים שלטווח ארוך פעילות גופנית משחקת תפקיד חשוב במניעת סוגי סרטן מסוימים. האגודה האמריקאית לסרטן ממליצה לאנשים בוגרים להשתתף בסוג אחד לפחות של פעילות גופנית במשך 30 דקות או יותר, 5 ימים בשבוע לפחות. לילדים ונערים מומלץ לעשות לפחות 60 דקות של פעילות גופנית נמרצת ביום, במשך 5 ימים בשבוע לפחות.

סרטן השד-פריצת דרך בטיפול: השילוב התרופתי שעשוי להאריך חיים

התפרסם ב-ynet.

נתונים מעודדים במיוחד שהוצגו בכנס ASCO שנערך בשיקגו מגלים: חולות בסרטן שד מסוג אגרסיבי שקיבלו שילוב של טרודלבי וקיטרודה עברו 11.2 חודשים בלי שהמחלה התקדמה...

טיפול חדש בסרטן הריאות הפחית דרמטית את הסיכון למוות-ASCO

התפרסם ב-ynet.

טיפול טרום ניתוחי חדש שיפר את הישרדותם של חולי סרטן ריאה מוקדם מסוג NSCLC והפחית ב-90% את הסיכון למוות בקרב מטופלים עם תגובה פתולוגית מלאה.התוצאות הוצגו  בכנס האונקולוגי ASCO.

פריצת דרך רפואית: טיפול חדשני השיג שליטה על סרטן ריאות במצב מתקדם

פורסם במאקו.

חולים בסרטן ריאות שלקחו חלק בניסוי תרופה חדשה הגיבו בצורה מצויינת לטיפול הביולוגי שניתן באמצעות כדורים. כ-95% מהמשתתפים הצליחו להשתלט על המחלה ומשך התגובה הגיע כמעט ל-9 חודשים.

בארה"ב וגם בישראל: בדיקת פאפ ביתית לגילוי סרטן צוואר הרחם

התפרסם ב-ynet.

ה-FDA אישר את הערכה הראשונה לאיסוף עצמי של דגימה נרתיקית לאבחון הנגיף HPV. בישראל, כל קופות החולים מקדמות מהלכים דומים - וחלקן כבר החלו בפיילוטים.

פריצת דרך בטיפול בסרטן ראש -צוואר: תרופה חדשה משנה את כללי המשחק.

התפרסם בישראל היום.

לאחר למעלה מ-20 שנה ללא התקדמות בטיפול, מחקר חדש הוכיח כי קיטרודה מעניקה לחולי ראש-צוואר 5 שנות חיים ללא חזרת המחלה. פרופ' פופובצר, החוקר שהוביל את המחקר בישראל: "תוצאה שמשנה את הפרקטיקה".

מבט חדש על סרטן השחלה: התקדמות רפואית ופתרונות מותאמים אישית

פורסם ב-medpage.

על החידושים האחרונים בתחום האבחון והטיפול בסרטן השחלה וכיצד הם משנים את הפרוגנוזה עבור מטופלות.

מעשנים או הפסקתם? כך תדעו אם אתם זכאים לבדיקה הקריטית הזו

התפרסם ב-ynet.

הממשלה אישרה את המלצת ועדת סל הבריאות להוסיף בדיקת סקר לאבחון מוקדם של המחלה באמצעות CT במינון קרינה נמוך. איך מתבצעת הבדיקה ומי זכאי לה? המדריך המלא.

סרטן המעי הגס: הטיפול שאתם לא מכירים

התפרסם ב - ynet. 

סרטן המעי הגס הוא השני בשכיחותו במדינת ישראל, עם כ - 3200 חולים חדשים מדי שנה. בגידול הסרטני עצמו קיימים מדדים ביולוגיים, על פיהם אפשר לבחור תרופה מתאימה יותר, העונים לשם ביו-מרקרים. איך אפשר לטפל ולמה הבדיקה הזו כל כך חשובה?

טיפולים חדשניים במלנומה: "היום יש תקווה גם בשלבים מתקדמים"

התפרסם ב-ynet.

מהם השלבים השונים של המלנומה? מתי נדרש טיפול מונע? ואילו אפשרויות טיפול חדשניות קיימות היום? ד"ר נתנאל אשר, מנהל המרכז לגידולי עור ומלנומה בבילינסון, בשיחה על ההתפתחויות האחרונות בטיפול במחלה המורכבת.

גילוי מוקדם של סרטן אצל נשים: מתי כדאי לפנות לייעוץ גנטי ואיך נבדקים?

התפרסם במאקו.

נשאיות למוטציות בגן ה - BRCA נמצאות בסיכון של עד 80% לחלות בסרטן השד ועד 60% בסרטן השחלה. בדיקת הסקר לנשאיות פשוטה, כלולה בסל הבריאות עבור קבוצת הסיכון ויכולה להציל חיים.

מהפכת הטיפול בסרטן: מעבדות סמואלי בבילינסון מייצרות תקווה חדשה

התפרסם בכלכליסט.

בלב מרכז דוידוף שבבית החולים בילינסון, מהפכה שקטה אך משמעותית מתרחשת. בתחילת 2024, הושקו מעבדות סמואלי לחקר הסרטן - מיזם חדשני שצפוי לשנות את פני הטיפול האונקולוגי בישראל ומעבר לה.

שיטת המגבעת: הגישה הניתוחית החדשה לסרטן הערמונית שמפחיתה תופעות לוואי

התפרסם ב - ynet.

גישה ניתוחית חדשה במהלך הניתוח הרובוטי לכריתת הערמונית - מורידה דרמטית את תופעות הלוואי ומקצרת את זמן ההחלמה. למי היא מתאימה, איך מתבצעת ומתי מומלץ להיבדק לסרטן הערמונית?

מרבית הנשים הצעירות יכולות להרות וללדת לאחר טיפול כנגד סרטן שד (ASCO)

התפרסם ב-e-med.

מרבית הנשים הצעירות ששרדו ממאירות שד וניסו להרות הצליחו להרות ולהביא ילדים לעולם, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה - American Society of Clinical Oncology.

סטודיו פתוח: מפגשים של יצירה באומנות למטופלים בהנחיית צוות מרכז דוידוף - ללא עלות

מחקרים מראים כי ביטוי יצירתי תורם לשיפור מצב הרוח, להפחתת חרדה ומתח, לחיזוק מערכת החיסון ולפיתוח חוסן נפשי. מוזמנים לבוא ולהתמסר לעולם האמנות בדרך חוויתית, נעימה ומרפאה.

למטופלי דוידוף.

חליל האור - כנס למטופלים המטו-אונקולוגיים

המרכז הרפואי שערי צדק בשיתוף עמותת חליל האור ועמותת CML, מזמינים אתכם ואת בני משפחותיכם לכנס למטופלים המטו-אונקולוגיים, שיתקיים ביום שני, 7.7.25 בשעה 16:00.

שערי צדק, הבניין הראשי, חדר אירוח קומה 4.

מכירים את החבילה התומכת למטופלים אונקולוגיים בכללית מושלם?

 לקוחות כללית מושלם פלטינום המתמודדים עם מחלת הסרטן זכאים לחבילת שירותים תומכת, שנועדה להקל עליהם בתקופה המורכבת הזו.

שירותי התרגום של "קול הבריאות"

השירות מאפשר תרגום בזמן אמת לחמש שפות:

ערבית, רוסית, אמהרית, טיגרית וצרפתית.

המוקד פועל בטלפון 5144*

בימים א-ה : 08:00-20:00

יום ו: 08:00-13:00

עמותת שני - בית למבריאים

מרכז שיקום גוף ונפש למבריאי סרטן. המקום פתוח גם למטופלים באישור רופא מטפל וגם לבני משפחה על בסיס מקום פנוי.

חלק מהפעילויות ללא עלות או בעלות נמוכה.

במושב נחלים.

קבוצה להעצמת חוסן לבני משפחה המטפלים ביקיריהם

אתם לא לבד!

במערך ההמטו-אונקולוגי נפתחה קבוצה להעצמת חוסן לבני משפחה המטפלים ביקיריהם, שתתכנס אחת לשבוע בימי רביעי בין השעות 12:00-13:30, באולם רדבן, קומה 1, מרכז דוידוף.

ללא עלות.

שלובות

"שלובות": קבוצות תמיכה בפריסה ארצית למתמודדים עם כל סוגי הסרטן בכל שלבי המחלה (ללא עלות).

לאתר שלובות: 

https://shluvot4u.co.il

השחר של מירב - סדנה למחלימים מסרטן

מודל שיקומי הוליסטי

האם ChatGPT יכול להמליץ על טיפולים לסרטן?

התפרסם ב-medpage.

החוקרים מראים כי בכשליש מהמקרים ChatGPT 3.5 סיפק המלצה לא נכונה, המדגישה את הצורך במודעות למגבלות הטכנולוגיה.

9 העצות הטובות ביותר לעזרה לחבר או בן משפחה שמטפלים בחולה קשה

התפרסם ב-ynet.

על פי הערכות, כמליון וחצי אנשים בישראל מטפלים באדם קרוב - מבוגר, חולה או מוגבל. איך מסייעים להם להתמודד עם המצב, מה אומרים ומה לא ומה כדאי להציע להם? עצות חשובות לרגעים קשים שיכולות לעשות רק טוב - להם ולכם.

להקל על החולה בימיו האחרונים: מהי סדציה פליאטיבית

ד"ר רוני צבר, מומחה לרפואה פליאטיבית, מסביר מהו בדיוק הליך זה ומה ההבדל בינו לבין המתת חסד.

מדריך לזכויות ושירותים למטופלי סרטן

 מתוך המדריך למטופלים אונקולוגיים באתר הכללית.

מעגלים - תכנית המנטורינג של עמותת "חליל האור"

תכנית הכשרה של מטופלים ותיקים או בני משפחה של חולים לשמש מנטור ולסייע בהתמודדות עם המחלה.