לוגו משולב

שחזורי שדיים

 

הכותבת היא דר' שגית משולם דרזון, רופאה בכירה ומנהלת תחום הכירורגיה המשחזרת של השד בבי"ח בילינסון , מעודכן לינואר 2021 .

 

 

כריתת שד בין אם מלאה או חלקית היא חוויה קשה ולעיתים אף טראומתית לכל אשה. מעבר לקושי הפיזי הטמון בכל ניתוח תחת הרדמה כללית לצד תקופת החלמה לא פשוטה קיים גם הקושי הנפשי שכרוך בניתוח. נשים רבות מדווחות על פגיעה בתחושת הנשיות והמיניות שלהן. שחזור שד יכול לסייע לך להשיב את תחושת השלמות הגופנית והנפשית.

שחזור שדיים יכול להתבצע מיידית בזמן כריתת השד וכן יכול להתבצע בשלב מאוחר, לאחר ההחלמה מכריתת השד.

קיימים שני מסלולים עיקריים לשחזור שד. אין מסלול אחד שהוא שעדיף מהשני ויש להתאים את סוג הניתוח לכל אישה באופן הייחודי לה. המפתח לשביעות רצון גבוהה מהניתוח טמון בהתאמה בין סוג הניתוח למבנה הגוף של האישה, לרקע הרפואי שלה ולאורח חייה.

  1. שחזור עם שתלי סיליקון - זהו ניתוח שמתאים יותר לנשים רזות יחסית עם שד שאינו גדול ונפול במיוחד וכן לנשים שלא עברו טיפולי הקרנות קודם לניתוח. בזמן ניתוח הכריתה מרוקן הכירורג את השד מתוכנו ומשאיר את מעטפת העור של השד ללא פגע. עם סיום ריקון השד מתוכנו מחליף הכירורג הפלסטי את רקמת השד שהוסרה בשתל סיליקון בגודל ובצורה המתאימים ביותר למבנה הגוף של האשה ולגודל וצורת הצד השני. לצורך השחזור עם שתל סיליקון בזמן הכריתה יש צורך ביריעה מיוחדת הנקראת "אלודרם" אשר עוטפת את השתל בחלקו התחתון ומסייעת בעיצוב השד המשוחזר.
    אלודרם הוא בעצם עור אנושי שעבר תהליך ארוך של הוצאת כל התאים ממנו והפיכתו ליריעה של רקמת חיבור סטרילית. השרייתו במים פיזיולוגים בזמן הניתוח הופכת אותו לאלסטי מאד. הוא מחובר לחלקו התחתון של שריר החזה ומגדיר יפה את הקוטב התחתון של השד המשוחזר. האלסטיות שבו מאפשרת הכנסת שתל סיליקון מלא כבר בזמן ניתוח הכריתה.
    בנשים מסויימות, לא ניתן לבצע השחזור עם שתל הסיליקון הסופי בזמן הכריתה ויש צורך בניתוח שחזור שד בשני שלבים. בשלב ראשון, הוא שלב כריתת השד, מוכנס מותחן רקמות אל מתחת לשרירי החזה. מותחן הרקמות הוא מעין בלון ריק. תפקידו למתוח את עור השד ולאפשר בסופו של תהליך הכנסה של שתל סיליקון קבוע.
    שבועיים לאחר הניתוח האשה מגיעה למרפאה לצורך ניפוח המותחן. מים פיזיולוגים מוזרקים דרך פומית קטנה שנמצאת ע"ג המותחן. לאחר מספר ניפוחים, בתדירות של אחת לשבועיים, המותחן מגיע לגודל הרצוי. בשלב זה המותחן מוסר בחדר ניתוח בניתוח קצר ובמקומו מוכנס שתל סיליקון קבוע. 

     
  2. שחזור עם רקמות עצמוניות מגוף האשה - שחזור מסוג זה מתאים יותר לנשים מלאות יותר עם שד גדול וכן לנשים שעברו הקרנות בעברן. בניתוח מסוג זה נלקח עור ושומן ממקום אחר בגוף ומועבר לבית החזה, לאיזור הניתוח שם הוא מעוצב ליצירת שד חדש. סוג זה של ניתוחים הוא ארוך יותר עם החלמה ממושכת יותר ומערב איזור נוסף של הגוף בניתוח. דופן הבטן התחתונה הוא האיזור המועדף ללקיחת עור ושומן. שומן דופן הבטן יכול להחליף בצורה הטובה ביותר את רקמת השד כך שהשד המשוחזר כמעט וזהה לשד המקורי במרקם ובצורה. יתרון נוסף הטמון בניתוח הוא שבנוסף ליצירת השד מוסר העור והשומן העודף מהבטן בדומה למתיחת בטן אסתטית. עם סיום הניתוח מתקבלת צלקת רוחבית מצד לצד בבטן התחתונה בדומה לצלקת של מתיחת בטן.


    קיימות שתי שיטות ניתוחיות להעברת העור והשומן מהבטן:  

    *    (TRANSVERSE RECTUS ABDOMINIS MUSCLE FLAP (TRAM FLAP
    העור והשומן מועברים מדופן הבטן דרך תעלה תת עורית אל איזור השד ביחד עם שריר אחד משרירי הבטן שמעביר דרכו את כלי הדם הנחוצים לרקמה.

    *    (DEEP INFERIOR EPIGASTRIC PERFORATOR FLAP (DIEP FLAP  
    טכניקה חדישה יותר, המיושמת בבי"ח בילינסון, הדורשת התמקצעות מיוחדת. בשיטה הזו העור והשומן נלקחים מדופן הבטן ביחד עם כלי הדם המזינים אותם, וזאת מבלי לפגוע בשרירי הבטן. הרקמה מנותקת מדופן הבטן ומועברת למעלה ליצירת שד חדש תוך חיבור כלי דם קטנים, בקוטר של מילימטר אחד עד שניים, בטכניקה הנקראת מיקרוכירורגית היות והיא דורשת מיקרוסקופ.
    ייחודה של השיטה הוא בכך שהיא אינה דורשת הקרבה של אחד משרירי הבטן לצורך הניתוח.  

      LATTISSIMUS DORSI MUSCULOCUTANEOUS FLAP  
    בנשים רזות במיוחד, ללא עודפי עור ושומן בבטן, שלא יכולות לעבור שחזור עם שתל סיליקון בשל טיפולי הקרנות בעברן, האפשרות העדיפה לשחזור השד היא עם עור ושריר הנלקח מהגב. הרקמה מועברת מאיזור הגב דרך תעלה בבית השחי לקדמת החזה ליצירת שד. במרבית המקרים אין בגב די שומן ליצירת שד ולכן יש צורך במרבית המקרים בתוספת של שתל סיליקון תחת הרקמה למתן נפח נוסף. עם סיום הניתוח מתקבלת צלקת בצד הגב אך אין עיוות נראה לעין במראה הגב.  

 

 

באשר לשחזור הפטמות:


שחזור פטמות מתבצע כשלושה חודשים לאחר שחזור השד. מדובר בפרוצדורה פשוטה, בת כעשר דקות, תחת הרדמה מקומית, באשפוז יום, בה אנו מרימים פיסת עור בצורת תלתן במרכז השד. מסובבים את שלושת עלי התלתן כך שיתנו מבנה תלת ממדי של פטמה. הצבע הכהה יותר של העטרה בד"כ משוחזר  על ידי קעקוע הנעשה על ידי מקעקעת רפואית. שחזור הפטמה והעטרה מקנים לשד את מראהו הסופי ומסתיר חלק גדול מהצלקת הניתוחית.


 

תהליך ההחלמה

 

תוכלי לחזור לעבודה בדרך כלל כשבועיים- שלושה לאחר שחזור שד עם שתלי סיליקון וכארבעה עד ששה שבועות לאחר שחזור עם רקמות שלך. דר' משולם-דרזון ממליצה למטופלות שלה לאחר שחזור שד לקחת לפחות שבועיים של מנוחה בבית ע"מ להאיץ את תהליך ההחלמה ולהגיע לתוצאות האידיאליות.

 

בחודש הראשון יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת והרמת משאות כבדים. אם יש לך ילדים קטנים תזדקקי לסיוע בטיפול בהם.

 

בשחזור עם שתלי סיליקון מומלץ ללבוש חזיית ספורט תומכת לכל היממה למשך חודש ימים.

 

סיבוכים שיתכנו בניתוח שחזור שדיים

 

כל ניתוח טומן בחובו סיכון מסוים ולכן יש חשיבות בבחירת כירורג מנוסה בתחום שחזורי שד.

 

בשחזור עם שתלי סיליקון:

  1. דימום יתר היכול לגרום לנפיחות וכאב.
  2. זיהום סביב השתל - אנטיביוטיקה מניעתית בשבוע שלאחר הניתוח תפחית הסיכון לסיבוך זה. יחד עם זאת במקרים נדירים כאשר הזיהום חודר לאזור השתל, יש צורך בהוצאת השתל והמתנה של מספר חודשים טרם הכנסת שתל חדש.
  3. התכווצות קופסית - יצירה של מעטפת צלקתית נוקשה סביב השתל שמקנה לשד מרקם נוקשה. תופעה זו שכיחה בייחוד לאחר טיפולי הקרנות.

 

בשחזור עם רקמות שלך:

במידה והשחזור הוא מדופן הבטן, מתקבלת צלקת רוחבית בבטן התחתונה הדומה לצלקת המתקבלת לאחר ניתוח אסתטי למתיחת בטן. הצלקת יכולה להיות רחבה מהרגיל. יתכנו סיבוכים של חולשת דופן הבטן, ולעיתים נדירות בקע (הרניה).כן קיים סיכון של 1-5% לכשלון של השחזור כיון שהרקמה המועברת לא תקבל די אספקת דם.

 

במידה והרקמה נלקחת מהגב, נותרת צלקת בגב שיכולה להיות רחבה מהרגיל, תתכן הצטברות נוזל באזור הגב. בד"כ לקיחת השריר מהגב אינה גורמת לחולשה או לירידה בתפקוד למעט נשים העוסקות בפעילות ספורטיבית תחרותית. כשלון של השחזור הוא מאד נדיר בסוג זה של שחזור שד.

 

שיעור הסיבוכים הוא גבוה יותר בנשים מעשנות סוכרתיות. תוכלי להפחית את שיעור הסיבוכים ע"י מעקב קפדני אחר ההנחיות של הרופא המטפל.

 

עיצוב השד לאחר כריתה חלקית


בכעשרים עד שלושים אחוזים מהמקרים, הוצאת גוש מהשד או כריתה חלקית של השד יכולה להביא לעיוותים משמעותיים בצורת השד. כמו כן יתכנו הבדלים ניכרים בין הצד המנותח לצד השני. במצבים בהם הגוש המוסר הוא גדול ביחס לרקמת השד הנותרת או כאשר הגוש הוא במיקום בעייתי (צמוד לפטמה או בחלקו התחתון של השד) שיתופו של פלסטיקאי בתהליך צפוי למנוע את העיוותים הצפויים ואף לתת לשד צורה טובה יותר מזו שהייתה טרם הכריתה.

 

ניתוחים אלו נקראים ניתוחים אונקופלסטים והם מצריכים מידה רבה של יצירתיות והתאמה של הניתוח למקרה הספציפי- לגודל הגידול, למיקומו על גבי השד, לגודל וצורת השד ולמבנה הגוף של האישה. מעורבותו של הפלסטיקאי צריכה להיות מוקדמת ככל האפשר, כבר בזמן האבחנה וההחלטה בדבר הניתוח.

 

הניתוח

 

עיצוב מחדש של רקמת השד הנותרת - במצבים בהם השד אינו קטן מדי (CUP Bׁ  גדול ומעלה), להשתמש בטכניקות הלקוחות מתחום ניתוחי הרמה והקטנת שדיים ע"מ לעצב מחדש את רקמת השד הנותרת לאחר כריתת הגוש. כך מקבל השד מראה מעוצב ומורם יותר. הצלקות המתקבלות הן בדומה לניתוח הרמת שדיים אסתטי: צלקת סביב העטרה וצלקת היורדת מתחתית העטרה לכיוון הקפל התת שדי.

תוספת נפח לשד - במצבים בהם השד קטן  (CUP Bׁ  קטן ומטה) ואין די רקמת שד שתשאר לאחר הוצאת הגוש לצורך עיצוב השד מחדש ויש צורך בתוספת של נפח לשד. ניתן להחליף את הנפח החסר לאחר הוצאת הגוש ברקמת עור ושומן של האשה עצמה הנלקחת מאיזור הגב או מהאיזור שתחת השד. במידה ולא צפויות הקרנות לאחר הוצאת הגוש ניתן להשלים הנפח החסר על ידי שתל סיליקון קטן.

ניתוח השד השני - לאחר הוצאת הגידול מהשד האחד וסיום עיצובו של השד, בד"כ יש צורך לבצע ניתוח אסתטי של הצד השני על מנת להגיע לסימטריה מלאה. הניתוח יכול להיות הגדלת השד השני, הקטנה שלו או הרמה שלו.

 

 

קישור למרפאת כירורגיה משחזרת של השד , בי"ח בילינסון

 

 

 

שיטת המגבעת: הגישה הניתוחית החדשה לסרטן הערמונית שמפחיתה תופעות לוואי

התפרסם ב - ynet.

גישה ניתוחית חדשה במהלך הניתוח הרובוטי לכריתת הערמונית - מורידה דרמטית את תופעות הלוואי ומקצרת את זמן ההחלמה. למי היא מתאימה, איך מתבצעת ומתי מומלץ להיבדק לסרטן הערמונית?

בואו נדבר על זה: כל מה שחשוב לדעת על סרטן הריאה

התפרסם ב-ynet. פודקסט.

סרטן הריאה הוא הקטלני ביותר במדינה ובעולם כולו - ובו בעת, מהווה את אחת המחלות הממאירות השכיחות ביותר. מה חשוב לדעת, אילו בדיקות כדאי לעשות והאם זו מחלה למעשנים בלבד?

הטיפול בסרטן השד עבר שינוי משמעותי בשנים האחרונות

התפרסם בהארץ.

המלחמה בסרטן השד עברה כברת דרך עם הישגים משמעותיים, ובכללם ארסנל גדול יותר של תרופות וטיפולים הניתנים בהתאם לגישת רפואה מותאמת אישית.

סרטן השד אצל גברים: "יש הדחקה ובושה". מי צריך להיבדק?

התפרסם ב-ynet.

סרטן השד אצל גברים הוא נדיר, אך מדי שנה מאובחנים בישראל עשרות חולים. פרופ' רינת ירושלמי-משאלי, מנהלת היחידה לאונקולוגיה של השד במרכז דוידוף בבילינסון: אין מספיק מודעות בנושא. גברים מגיעים לאבחון וטיפול בדרך כלל בשלבים יותר מתקדמים של המחלה.

בדרך למהפכה עולמית: פריצת דרך ישראלית בטיפול בסרטן הערמונית

התפרסם בישראל היום.

מחקר ראשוני שנערך בבית החולים בילינסון מעלה אפשרות לשינוי דרמטי באפשרות הטיפול בסרטן הערמונית - על פי המחקר חולים יצטרכו לעבור פחות הקרנות בהשוואה לטיפולים היום.

שיפור לאורך הזמן בשיעורי הישרדות חולים עם סרטן כבד

התפרסם ב-e-med.

שיעור ההישרדות של חולים עם סרטן כבד השתפרו עם השנים, אם כי שיעורי ההישרדות הכוללים עדיין נמוכים. במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open כותבים החוקרים כי אבחנה מוקדמת וטיפול שיפרו משמעותית את תוצאות ההישרדות בין תחילת שנת 2006 ועד סוף שנת 2019.

מוטציה בגן BRCA: "הסרטן שלי הציל את חיי הבנות שלי"

התפרסם ב-ynet.

לאחר אבחנה עם סרטן השחלות, הרופאים המליצו גם לבנות של המטופלת להיבדק.שלושן נמצאו נשאיות של מוטציה בגן BRCA ובזכות כריתה מניעתית חייהן ניצלו. פרופ' רינת ירושלמי-משאלי, מנהלת יחידת אונקולוגיית שד במרכז דוידוף בבילינסון, מסבירה מדוע הבדיקה קריטית.

במקום לטוס לרופאים, הם מגיעים לחולי סרטן באילת: שינוי משמעותי

התפרסם ב - ynet.

כבר שנים שתושבי אילת נאלצים לנסוע שעות למרכז כדי לקבל טיפול. כעת, מהלך חדש של בית החולים בילינסון מביא רופאים אונקולוגיים אליהם.

ליווי אישי צמוד: יועץ אווטאר 24/7 לחולות סרטן השד

התפרסם ב-doctors only. 

פרוייקט מחקרי חדש של מכון סמואלי במרכז דוידוף: אפליקציה מבוססת AI תעניק ייעוץ ומעקב רפואי צמוד לחולות סרטן שד ותנטר תופעות לוואי במהלך טיפולים אונקולוגיים.

מהו משך הזמן האופטימלי של טיפול אימונותרפי בחולים עם מלנומה?

התפרסם ב-doctorsonly.

מסקנות מחקר שנערך במרכז דוידוף לחקר הסרטן עשויות לשנות את הקווים המנחים לטיפול במלנומה גרורתית: משך זמן הטיפול האחזקתי במטופלים שהשיגו תגובה מלאה אינו צריך לעלות על חצי שנה.

ממצאים מבטיחים למחקר ישראלי על סרטן החלחולת: סיכויי הריפוי יגדלו משמעותית

התפרסם ב-ynet. 

טיפול חדש שנחקר במרכז דוידוף בבילינסון מצא כי שילוב הטיפול האימונותרפי עם הכימי-קרינתי, העלים את הסרטן אצל 65% מהנבדקים ומנע ניתוח. בעקבות התוצאות המבטיחות, צפוי מחקר נרחב בישראל ובגרמניה. הנתונים מצביעים על הפוטנציאל. זה אור בקצה המנהרה, אמר פרופ' ברוך ברנר שמוביל את המחקר.

Lancet Oncology: טיפול כחול-לבן מפחית כאבים בחולי סרטן הלבלב

חוקרים מ"שיבא" פיתחו טיפול קרינתי לעצב הצליאק פלקסוס, המשפר משמעותית את איכות חייהם של חולי סרטן לבלב ומפחית מאד את רמת הכאב שלהם.

ASCO: ניתן למנוע כמעט ממחצית מקרי המוות

האגודה האמריקאית לסרטן: 40% ממקרי הסרטן החדשים וכמחצית ממקרי המוות מסרטן מעל גיל 30 בארה"ב מיוחסים לגורמי סיכון ניתנים למניעה. עישון בראש רשימת הגורמים.

שיפור משמעותי בניבוי הצלחתם של טיפולים אימונותרפיים

התפרסם באתר העמותה הישראלית לסרטן העור.

חוקרים בטכניון מציגים שיפור משמעותי בניבוי הצלחתם של טיפולים אימונותרפיים.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן קיטרודה לטיפול בסרטן רירית הרחם

התפרסם ב - e-med.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר את מתן pembrolizumab (קיטרודה) בשילוב עם כימותרפיה לטיפול במבוגרים עם קרצינומה ראשונית מתקדמת או חוזרת של רירית הרחם.

מרבית הנשים הצעירות יכולות להרות וללדת לאחר טיפול כנגד סרטן שד (ASCO)

התפרסם ב-e-med.

מרבית הנשים הצעירות ששרדו ממאירות שד וניסו להרות הצליחו להרות ולהביא ילדים לעולם, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה - American Society of Clinical Oncology.

בדרך לאישור ה-FDA: בדיקת הדם שתגלה את סרטן המעי הגס

התפרסם ב - ynet.

פיתוח חדש של חברה אמריקאית יאפשר אבחון של סרטן המעי הגס והחלחולת באמצעות בדיקת דם פשוטה, בניגוד למצב כיום שבו נדרש לבצע קולונוסקופיה או בדיקת דם סמוי בצואה. לשימוש בקרב אנשים שעומדים בקריטריונים. 

האם CAR-T ישנה את כללי המשחק עבור B-ALL בקרב צעירים? (ASCO)

התפרסם ב - emed.

בארבע השנים האחרונות חלה התפתחות משמעותית בפרופיל מטופלים צעירים (עד 25) אשר קיבלו את הטיפול האימונותרפי בתאי CAR-T עבור לוקמיה  לימפובלסטית חריפה של תאי B חוזרת או עמידה, כך עולה ממחקר חדש שהוצג בכנס השנתי של החברה האמריקאית לאונקולוגיה (ASCO).

האם סרטן ריאות יהפוך למחלה כרונית: "לא הרבה פעמים רואים דבר כזה ברפואה"

פורסם ב-ynet.

מחקרים חדשים שהוצגו בארה"ב מצאו כי תרופות חדשות מפחיתות עד 84% את הסיכוי להתקדמות המחלה או מוות, ושומרות על יציבותה לחמש שנים.

osimertinib בדרך להיות מאושר ל - NSCLC בכל שלבי הטיפול (ASCO)

פורסם ב-emed. 

יתכן כי בקרוב osimertinib (Tagrisso)  יהיה מאושר לטיפול בכל שלבי NSCLC עם מוטציה בקולטן ל-EGFR, לאחר תוצאות ניסוי שהוצג בכנס השנתי של האגודה האמריקאית לאונקולוגיה קלינית.

תרופה כחול-לבן מבוססת מיקרוביום הראתה תוצאות חיובית בחולי סרטן

התפרסם ב-doctors only.

התרופה, פיתוח של חברת הביוטק הישראלית ביומיקה, גרמה לעצירת גידולים סרטניים בחולי סרטן ריאות NSCLC וחולי סרטן המעי.

חיים ניצלו: מטופלים שביקשו לדחות תורים הועברו לביקור וירטואלי

התפרסם בישראל היום.

בבית החולים בילינסון מספרים כי מטופלים המטו אונקולוגיים רבים ביקשו לדחות את ביקורם בשל המלחמה. המעבר למרחב הוירטואלי אפשר למנוע הידרדרות חמורה במצבם.

עמותת שני - בית למבריאים

מרכז שיקום גוף ונפש למבריאי סרטן. המקום פתוח גם למטופלים באישור רופא מטפל וגם לבני משפחה על בסיס מקום פנוי.

חלק מהפעילויות ללא עלות או בעלות נמוכה.

במושב נחלים.

קנביס רפואי - התהליך והזכאות לקבלת מרשם ורישיון

ב - 1 באפריל 2024 ייכנסו לתוקף שינויים בתהליך הזכאות להחזקת קנביס רפואי.

קנאביס רפואי - סיוע בהליך קבלת רשיון

במכון מור - בלעדי ללקוחות שירותי בריאות כללית.

סיוע, ליווי והדרכה בהליך קבלת רשיון קנאביס רפואי - און ליין (בתשלום)

האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי הדסה מזמינים אתכם ליום עיון אונליין בנושא סרטן הריאה

האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי הדסה מזמינים אתכם ליום עיון בנושא סרטן הריאה. יום העיון יתקיים אונליין ב - 11.12.24, בין השעות 11:00-12:30.

יש להירשם מראש.

קורס מיינדפולנס (און-ליין)

במיוחד לחולים אונקולוגים, למחלימי סרטן ולבני משפחותיהם.

8 מפגשים אינטרנטיים, בימי שני בין השעות 10:00-12:00

החל מ - 6.1.25

חליל האור - מפגש בזום בנושא CML

סיכום חדשות מכנס ASH 2024.

יתקיים ביום ראשון, 5.1.25, בשעה 19:30

חליל האור - מפגש בזום בנושא לימפומה שאינה הודג'קין

סיכום חדשות מכנס ASH 2024.

יתקיים ביום ראשון, 12.1.25, בשעה 19:30.

עמותת אמ"ן (מיאלומה נפוצה) - מפגש בנושא תזונה, תנועה ונשימה

יתקיים ביום שלישי, 28.1.25, במרכז הכנסים נאות אפעל, רמת אפעל.

יש להירשם מראש.

המפגש בתשלום.

חליל האור - הכנס השנתי - CLL

יתקיים ביום שישי, 14.2.2025, בגני יהושוע, פארק הירקון, תל אביב.

ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום, מומלץ להירשם מראש.

קבוצה להעצמת חוסן לבני משפחה המטפלים ביקיריהם

אתם לא לבד!

במערך ההמטו-אונקולוגי נפתחה קבוצה להעצמת חוסן לבני משפחה המטפלים ביקיריהם, שתתכנס אחת לשבוע בימי רביעי בין השעות 12:00-13:30, באולם רדבן, קומה 1, מרכז דוידוף.

ללא עלות.

קבוצת תמיכה להבעה רגשית דרך טיפול באומנות - היחידה לרפואה משלימה, מרכז דוידוף

הבעה באמנות היא דרך נעימה וחוויתית לבטא רגשות ותחושות העולות סביב ההתמודדות עם מחלת הסרטן. 

מפגשים שבועיים. מידע נוסף  בטלפון 03-9377995 (נגה סלע).

שלובות

"שלובות": קבוצות תמיכה בפריסה ארצית למתמודדים עם כל סוגי הסרטן בכל שלבי המחלה (ללא עלות).

לאתר שלובות: 

https://shluvot4u.co.il

השחר של מירב - סדנה למחלימים מסרטן

מודל שיקומי הוליסטי

ה-FDA מאשר טיפול קו ראשון חדש לסרטן שלפוחית

התפרסם ב-e-med.

ה-FDA אישר את המשלב של enfortumab vedotin (Padcev) ו - pembrolizumab (Keytruda) כטיפול קו ראשון חדש לסרטן מתקדם מקומי או גרורתי של שלפוחית השתן, ללא קשר להתאמה לטיפול ב-cisplatin.

האם ChatGPT יכול להמליץ על טיפולים לסרטן?

התפרסם ב-medpage.

החוקרים מראים כי בכשליש מהמקרים ChatGPT 3.5 סיפק המלצה לא נכונה, המדגישה את הצורך במודעות למגבלות הטכנולוגיה.

מחלימות עבור חולות ומתמודדות: הנשים שפיתחו פתרונות טכנולוגיים אחרי שעברו כריתת שד

התפרסם ב-ynet.

בגדי ים מותאמים לפרוטזות, חזיות מותאמות לאחרי ניתוח - אלה הם רק חלק מהפתרונות שפותחו על ידי נשים שהתמודדו עם סרטן השד והבינו מה חסר.

צ'י קונג הוא האומנות לחיות: נסעתי לסין לרפא את הגוף - וריפאתי את החיים שלי

התפרסם ב-ynet.

סרטן השד שאיתו אובחנה השחקנית נירה רבינוביץ בגיל 40, הוציא אותה למסע ארוך להשבת בריאותה, שבמהלכו גילתה את אומנות התרגול הסינית העתיקה, צ'י קונג.

טוב לדעת: 10 עובדות על מחקרים קליניים באונקולוגיה

התפרסם במאקו.

כיצד מתנהלים המחקרים שמשפיעים על חיי המטופלים? אלו תהליכים הם כוללים? ומה המשמעות עבור המשתתפים במחקר? ד"ר מור מושקוביץ, מנהלת שירות גידולי הריאה במרכז הרפואי בילינסון עם הסברים. (סרטון).

למה הרופאה שלחה אותי לבדיקת BRCA?

התפרסם ב-ynet.

האם צריך להתאים בדיקות סקר לסרטן שד באופן פרטני לכל אישה? מי צריכה לעשות בדיקות למוטציה BRCA? מה כולל אבחון וייעוץ גנטי?

פעילות גופנית מאומצת לפרק זמן קצר עשויה להפחית את הסיכון למחלה ממארת

התפרסם ב-e-med.

מנתונים חדשים שהתפרסמו בכתב העת JAMA Oncology עולה כי בקרב מבוגרים המבצעים כל יום פעילות גופנית מאומצת במשך 4-5 דקות נרשמה ירידה של עד 32% בסיכון להתפתחות מחלות ממאירות.

לנצח בכל יום מחדש: כל החידושים וההתפחויות בחקר הסרטן

התפרסם ב-N12.

מהן התרופות שיכולות להאריך ולשפר את איכות החיים? אילו טיפולים עשויים לספק תקווה חדשה לחולים? המחקרים החדשים והמפתיעים שנחשפו בכנס האונקולוגי הבינלאומי ASCO 2023.

להילחם בסרטן הכליה בטיפול קרינה אחד: חצי שעה, כמעט בלי תופעות לוואי

התפרסם ב-ynet.

בעבר העריכו שסרטן הכליה אינו מגיב לטיפול קרינתי, אבל בשנים האחרונות התפתח טיפול שמצליח להשתלט על הגידול. הטיפול שניתן בבילינסון חד פעמי, קצר ונטול כאבים. הוא מתאים במיוחד למטופלים שאינם יכולים לעבור ניתוח בגלל גיל, מחלות רקע או שימוש בתרופות.

הרכב המיקרוביום של מערכת העיכול עשוי להשפיע על הישרדות חולים עם סרטן לבלב

התפרסם ב-e-med.

דגימות צואה מחולים ששרדו זמן רב לאחר אבחנה של אדנוקרצינומה של הלבלב הדגימו שכיחות גבוהה יחסית של זני חיידקים שנקשרו בעבר עם תגובה חיסונית לטיפולים כנגד מחלות ממאירות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Cancer.

במקום לפתח תרופה לכל מוטציה, אני רוצה לשנות את גוף האדם כך שיתאים לתרופה

התפרסם בכלכליסט.

גל מרקל, פרופ' לאימונולוגיה, מכהן כסגן מנהל המרכז הרפואי בילינסון, מנהל מרכז לטיפול בסרטן ומעורב בחמישה סטארט-אפים. כעת הוא גייס 120 מליון שקל להקמה של מכון סמואלי החדש, שיחקור דרכים מגוונות לסייע למערכת החיסון למגר תאים סרטניים בעצמה.

יש עם מי לדבר... לראשונה בעולם ChatGPT משמש להפיג בדידות בקרב מטופלים בבילינסון.

כללית שירותי בריאות.

לראשונה בעולם בילינסון משתמש במודל השפה המתקדם ביותר ChatGPT בכדי להפיג בדידות בקרב מטופלים. הפיילוט החדשני של מערך החדשנות ומערך חווית המטופל בבילינסון הוגדר כהצלחה.

טיפול ניאו-אדג'ובנטי במלנומה בשלב 3-4

התפרסם ב-e-med.

מחקר חדש הראה כי בקרב מטופלים עם מלנומה בשלב 3-4 הניתנת לכריתה, השרידות הייתה ארוכה יותר באופן משמעותי בקרב אלו שקיבלו טיפול ניאו-אדג'ובנטי ואדג'ובנטי בפמברוליזומאב מאשר בקרב אלו שקיבלו טיפול אדג'ובנטי בלבד.

יש חולים שלא רוצים לאכול או להתקלח. בזכות הכלב הם שמחים לקום מהמיטה.

מיכל לבנשטיין היא אחות זה 28 שנה, וב-19 השנים האחרונות היא משמשת מנהלת תורנית בבית החולים בילינסון. בשלוש השנים האחרונות היא עובדת במקביל בתור כלבנית רפואית, ומטפלת במאושפזים בבית החולים - באמצעות כלבים.

9 העצות הטובות ביותר לעזרה לחבר או בן משפחה שמטפלים בחולה קשה

התפרסם ב-ynet.

על פי הערכות, כמליון וחצי אנשים בישראל מטפלים באדם קרוב - מבוגר, חולה או מוגבל. איך מסייעים להם להתמודד עם המצב, מה אומרים ומה לא ומה כדאי להציע להם? עצות חשובות לרגעים קשים שיכולות לעשות רק טוב - להם ולכם.

סגן מנהל בית חולים ויזם: כך משנה פרופ' גל מרקל את הטיפול בסרטן

התפרסם בגלובס. 

סטארט-אפיסט שיזם כמה חברות המפתחות תרופות אימונותרפיות לסרטן וסגן מנהל בית החולים בילינסון, מדבר על הלקחים שהפיק מהעסקה שהתפספסה עם ענקית התרופות מרק ועל החידושים האחרונים שהכניס לבית החולים בטיפול בחולים.

להקל על החולה בימיו האחרונים: מהי סדציה פליאטיבית

ד"ר רוני צבר, מומחה לרפואה פליאטיבית, מסביר מהו בדיוק הליך זה ומה ההבדל בינו לבין המתת חסד.

עדי בת ה-17 הקימה מיזם לתמיכה בחולים שקיבלו זה עתה את הבשורה הקשה

עדי ייסדה מיזם - "פרוייקט מצפן" - שבו סטודנטים לרפואה מלווים חולים מרגע קבלת הבשורה הקשה - בטיפולים, בניתוחים וגם בקרבות מול הבירוקרטיה.

באנו לדבר על פריצת הדרך בחקר סרטן השד

התפרסם בכלכליסט.

פרופ' רינת ירושלמי משאלי (מנהלת יחידת אונקולוגיית השד במרכז דוידוף בבילינסון) הובילה את המחקר בתרופת אנהרטו, שהאריכה חיים בקרב חולות בסרטן שד גרורתי וזכתה לסיקור נרחב בעולם. 

"עצירת המחלה הוכפלה": דרך טיפול חדשה בסרטן השד

הכתבה התפרסמה ב-mako.

על פי מחקר חדש שהתפרסם בכנס בשיקגו התרופה "אנהרטו" עצרה את התקדמות סרטן השד באופן משמעותי. החוקרת הראשית: "התוצאות מוכיחות בפעם הראשונה שהטיפול משפר את ההישרדות בקרב קבוצה מסויימת של חולות בסרטן השד".

"כובע הקרח" שמונע את נשירת השיער אצל חולי סרטן

נשירת שיער היא אחת מתופעות הלוואי של הטיפולים הכימותרפיים לחולי סרטן. בישראל קיים טיפול פשוט יחסית שיעיל עבור 60% מהחולים והחולות ומונע את נשירת השיער - כובע קרח.

הטיפול בסרטן שמשנה את כללי המשחק מול המחלה

כתבה מ-ynet.

עד לפני כמה שנים לרפואה לא היה מה להציע לחולים בלוקמיה ולימפומה עם מחלה אגרסיבית ועמידה לטיפולים. היום, הטיפול (CAR-T) שמגייס את מערכת החיסון למלחמה מול הסרטן נותן תקווה לחולים רבים.

מתאים מהונדסים ועד נוגדנים דו ראשיים: פריצות הדרך הגדולות של השנה בסרטן הדם

כתבה ב- ynet.

כנס האגודה האמריקנית להמטולוגיה (ASH) שנערך לפני שבועיים בארה"ב הציג כמה פריצות דרך המטולוגיות מרעישות - מתרפיה תאית לקו שני של טיפול, דרך טכנולוגיית נוגדנים דו ראשיים ועד תרופה חדשה למניעת סיבוכי השתלת מוח עצם מתורם.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תרופה ראשונה לטיפול ב-GVHD בחולי סרטן

כתבה מ-e-med. 

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) הודיע על אישור Abatacept (אורנסיה) בשילוב עם דיכוי חיסוני למניעת תגובת GVHD אקוטית במבוגרים וילדים המופנים להשתלת מח עצם מתורם זר.

הכלבים הטיפוליים שמסייעים למאושפזים

כתבה שפורסמה ב-ynet. 

מיכל לבנשטיין היא אחות ותיקה בביה"ח בילינסון והראשונה בארץ שהצליחה להכניס כלבים טיפוליים למחלקות האשפוז כדי להעניק לחולים סעד רגשי. "בעזרת הכלב, החולה הופך ממטופל למטפל", היא מסבירה, "וזה מגביר את המוטיבציה שלו, מחזיר לו את תחושת המסוגלות ומשפר את מצב רוחו".