לוגו משולב

אחרי טיפול

 


שלב השלמת הטיפול יכול להיות מלחיץ ומרגש בעת ובעונה אחת. תרגישי הקלה עם סיום הטיפול, ועם זאת את עשויה להיות מודאגת מחזרת המחלה, זוהי דאגה שכיחה מאוד בקרב מחלימים ממחלת הסרטן.


לעיתים יעבור זמן עד שתפנימי שאכן החלמת מהמחלה ועד שהחששות יפוגו. 


מעקב וביקורת

עם השלמת הטיפול, חשוב מאוד להקפיד על ביקורי מעקב. בביקורים אלה ישאל אותך הרופא לגבי תסמינים (סימפטומים) - אם יש לך, יעשה בדיקה גופנית ויזמין בדיקות לפי הצורך.  המעקב נחוץ כדי לגלות האם יש תופעות לוואי כתוצאה מטיפולים מסוימים,  האם הסרטן חזר או התפשט, האם התפתח סרטן חדש. זה הזמן לשאול את חברי הצוות הרפואי כל שאלה שמטרידה אותך ולדון בחששות שיש לך.


למרבית הטיפולים במחלת הסרטן יש תופעות לוואי. אחדות מהן יימשכו שבועות עד חודשים אחדים, אחרות עלולות להישאר לתמיד. אל תהססי לשאול את הצוות הרפואי המטפל בך לגבי התסמינים או תופעות הלוואי מהם את סובלת, כדי שיוכלו להנחות אותך כיצד להתגבר עליהם.


בתחילה ייקבעו ביקורי מעקב לכל 3 עד 6 חודשים. במשך הזמן יתארכו המרווחים  בין הביקורים, ובתום חמש שנים, אם לא תהיה עדות למחלה, ייקבעו ביקורים אחת לשנה. את הביקורים אצל הכירורג שניתח אותך, כדאי לקבוע במרווח שבין הביקורים אצל האונקולוג ולא בסמוך.


אם את מטופלת בטמוקסיפן, עלייך לעשות בדיקה גניקולוגית תקופתית. הקפידי להודיע לרופא שלך על כל מקרה של דימום לא רגיל מהנרתיק, מפני שהתרופה עלולה לגרום לעיבוי רירית הרחם וכתופעה משנית עלולה להגביר את הסיכון לסרטן רירית הרחם. אם את מטופלת במעכב ארומטאז, יתכן שהרופא יבקש בדיקת צפיפות העצם, ו / או שומנים בדם.
במידה ורופא המשפחה מחליט להוסיף תרופות כלשהן למחלות אחרות שאינן סרטן- יידעי את הצוות המטפל בך על מנת שיוודאו שאין הפרעה בפעילות הבין תרופתית.


אם יש חשד כלשהו שהסרטן חזר, הרופא יבקש לעשות בדיקות נוספות. אם הסרטן אכן חזר, סוג הטיפול יהיה תלוי במיקום הגידול, הביולוגיה של הגידול  ובטיפולים שקיבלת בעבר. יתכן שהטיפול יכלול ניתוח, הקרנות, טיפול הורמונאלי  ו/או כימותרפיה.


משקל

שמירת משקל מתאים הוא אחד הדברים  היותר חשובים שעל חולת סרטן השד לעשות.
מחקרים אחדים הראו שאישה במשקל עודף שחלתה בסרטן השד, תימצא בסיכון לפתח סרטן חוזר, בעיקר אם מדובר בקולטונים חיובים להורמונים . המחקרים הראו גם שנשים שעלו בצורה חדה במשקל אחרי המחלה תושפענה באופן דומה.
במידה ואת מתקשה לאזן את משקל גופך אנו ממליצים על פנייה לייעוץ תזונתי.


 
דיאטה ותזונה

שמירה על תזונה נכונה קשה לעיתים לכל אדם, אך היא קשה עוד יותר בזמן ואחרי טיפול במחלת הסרטן. אם את בעיצומו של הטיפול ומתקשה לאכול, תוכלי למצוא מידע שיעזור לך באתר מרכז מידע, בפרק תזונה.


אחד הדברים הטובים ביותר שאת יכולה לעשות בתום הטיפול הוא להיכנס להרגלי אכילה בריאים. תופתעי לגלות כמה יתרונות ארוכי טווח נובעים משינויים די פשוטים, כגון גיוון התפריט במאכלים בריאים. נסי לאכול 5 או יותר סוגי ירקות ופירות מדי יום. בחרי בדגנים מלאים, לחם מקמח מלא במקום קמח לבן נסי למעט באכילת בשר שמן ואוכל מעובד כמו נקניקים למיניהם. אם את שותה משקאות חריפים, הגבילי את הכמות לכוסית או שתיים לכל היותר ליום. הקפידי לעשות פעילות גופנית באופן סדיר. הצירוף של דיאטה טובה ופעילות גופנית סדירה  יעזרו לך לשמור על אנרגיות ומשקל בריא.


ניתן לקבל יעוץ במסגרת  היחידה לתזונה ודיאטה.


מנוחה ותשישות

תשישות היא תסמין נפוץ מאוד בקרב מטופלים במחלת הסרטן. אין מדובר בעייפות רגילה, כי אם באפיסת כוחות שאינה חולפת לאחר מנוחה. אצל חלק מהמטופלים/לות   תימשך התשישות זמן רב אחרי הטיפול, והם עלולים להתייאש מן הניסיון לעשות פעילות גופנית. חשוב לציין שמחקרים הראו שפעילות גופנית היא הגורם העיקרי בהפחתת תשישות.


פעילות גופנית

מחקרים עדכניים  גילו שבקרב נשים שהחלימו מסרטן השד ועושות פעילות גופנית, אחוזי התמותה וחזרת הסרטן קטנים מאלה של נשים שאינן פעילות.


כל תכנית פעילות גופנית שתבחרי תתאים למצב האישי שלך. לפני שתתחילי דברי עם חברי הצוות הרפואי שלך, כדי שיוכלו להביע דעתם לגבי תכנית האימונים שלך. אחר כך מצאי שותף או שותפה לפעילות הגופנית, כדי שלא תרגישי לבד.


פעילות גופנית יכולה לשפר את בריאותך הגופנית והנפשית.

היא יכולה לשפר  את הכושר הקרדיו-וסקולרי שלך (לב-ריאה ומחזור הדם).
- מחזקת את שרירי הגוף.
- מפחיתה תשישות.
- מפחיתה חרדות ותחושת דיכאון
- תגרום לך להרגיש שמחה יותר.
- עוזרת  לך להרגיש טוב יותר עם עצמך.


לטווח ארוך, ידוע לנו שאימון גופני משחק תפקיד במניעת סוגים מסוימים של סרטן. במאמץ למנוע סרטן השד, האגודה האמריקאית לסרטן ממליצה לנשים לעסוק בפעילות גופנית מתונה עד מאומצת למשך 45 עד 60 דקות ביום , לפחות 5 פעמים בשבוע. פעילות מתונה היא פעילות שדורשת מאמץ ברמה של הליכה זריזה, ואילו פעילות מאומצת דורשת הפעלת קבוצת שרירים גדולה יותר, גורמת להזעה, ומעלה את קצב הלב והנשימה.


מיניות ואל- ווסת (מוקדמת)

כתוצאה מטיפולים כימותרפיים או טיפולים הורמונליים עשוי מחזור הווסת להיפסק, הפסקת הווסת יכולה להיות זמנית או קבועה והיא תלויה בגיל וברמות הורמונים בגוף.


הפסקות  הווסת עלולה לגרום לתופעות של גיל המעבר כגון: גלי חום, הפרעות שינה, יובש נרתיקי וכאבים בזמן קיום יחסי מין.



מה ניתן לעשות?


לחלק מתופעות אלה ניתן לתת מענה , ולכן במידה והנך חווה קשיים בזמן הטיפולים או אחריהם יידעי את הצוות המטפל בך, והוא ינסה לסייע בעזרת תרופות או ייעוץ של רפואה משלימה, מחקרים מצאו שדיקור סיני יעיל בהפחתת תסמינים של גיל המעבר.


ניתן לקבל ייעוץ ביחידה לרפואה משלימה  במרכז דוידוף.


במקרה של קושי בקיום יחסי מין, מומלץ להתייעץ עם רופא הנשים לגבי השימוש במשחות ללא הורמונים, או במשחות עם ריכוז נמוך של הורמונים.

 

בטווח הרחוק, עולה הסיכון לירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) ותופעות קרדיו-וסקולריות  (לב וכלי דם)
כדי לשמור על מאסת העצם (מניעת אוסטאופורוזיס) , וכדי להגן מפני תופעות של פגיעה במערכת הלב וכלי הדם, חשוב לאמץ אורח חיים הכולל: התעמלות, הליכה, תזונה עשירה בסידן ומניעה של השמנת יתר. מי שמעשנת  מומלץ שתפסיק. כיום קיימות מספר תרופות היעילות נגד אוסטאופורוזיס.

 

יש מקום לבצע בדיקה לצפיפות העצם, ובמידת הצורך לשקול טיפול תרופתי מתאים. יש מקום לבצע הערכת סיכון למחלת לב, ולטפל במידת הצורך במקרה של רמות שומנים גבוהות או גורמי סיכון אחרים. במקרים אלה יש להיוועץ ברופא.


נושא המיניות מדאיג נשים רבות שחלו בסרטן השד. מלבד דימוי הגוף, חלק מהטיפולים כגון כימותרפיה/ הורמונליים עלולים לגרום לירידה ברמת ההורמונים אצל האישה, וכתוצאה מכך להפחית את החשק המיני או התגובה המינית. נשים רבות חוששות שמא הטיפולים הכימיים או קרינתיים , או  ניתוחים,  עשויים לפגוע בהנאה המינית.


גם בן הזוג של האישה עלול להיות במצוקה מרגע אבחון המחלה. בני זוג לעיתים קרובות יהיו טרודים בשאלה כיצד יביעו את אהבתם פיזית ורגשית לאחר הטיפול, ובעיקר לאחר ניתוח.


ניתן להעזר בשירות לעבודה סוציאלית במרכז דוידוף על מנת להחזיר את השמחה והחשק. 


הטיפול בסרטן השד עלול להשפיע על תחושת ההנאה ממגע בשד. בשד משוחזר תאבד במידה רבה תחושת ההנאה ממגע בפטמה, מאחר והפטמה המשוחזרת אינה רגישה כמו פטמה טבעית. גם עור השד עצמו יהיה פחות רגיש, אולם חלק מתחושת ההנאה יחזור עם הזמן. זה השלב שבו כדאי לזכור שהשד הוא רק חלק מהשלם והשלם לא נכרת.


יש נשים שנהנות ממגע בסביבת האזור המנותח, אחרות יסלדו ממגע באזור, ואף יימנעו ממגע בשד הנותר. נשים אחדות יסבלו מכאב כרוני בשדיהן לאחר כריתה שד מלאה. ניתן לתמוך באזורים אלה על ידי הנחת כריות והימנעות מתנוחות שיכבידו על החזה או הזרועות בזמן קיום יחסי מין.


ניתוח שד או הקרנות לשד לא ישפיעו על ההנאה הפיזית של האישה ממגע מיני, וגם לא ישפיעו על יכולתה להגיע לאורגזמה.
אנא זכרי שכל אישה מגיבה אחרת. רגשותייך אינם נכונים או לא נכונים, הם פשוט רגשותייך שלך.



ממחקרים חדשים עולה, כי מרבית הנשים עם סרטן שד בשלב מוקדם הסתגלו יפה למצבן תוך שנה. הן מדווחות על איכות חיים טובה באותה מידה כמו נשים שלא לקו מעולם בסרטן השד.


הריון אחרי סרטן השד

בעבר רופאים רבים יעצו לנשים שהתגברו על מחלת הסרטן, שלא להיכנס להריון לתקופה של שנתיים לפחות אחרי הטיפול. המחקרים המעטים שנעשו מגלים כי הריון אינו מעלה את הסיכון לחזרת סרטן השד אחרי טיפול מוצלח. אם את שוקלת הריון, התייעצי תחילה עם הרופא שלך. התייעצות עם הרופא תעזור לך לעשות סדר בבעיות הסבוכות הכרוכות באימהות ובהחלמה מסרטן השד.


דימוי הגוף

בחירתה של אישה בטיפול מסוים מושפעת מגילה, הדימוי העצמי שלה ושל גופה, מתקוותיה ומחששותיה. למשל יש נשים שהעדיפו ניתוח לשימור השד עם הקרנות על פני כריתת שד, מטעמים של דימוי הגוף. לעומת זאת יש נשים שבחרו בניתוח לכריתת שד מבלי להתחשב בהשפעתו על דימוי גופן, מפני שהשפעת ההקרנות מדאיגה אותן יותר ממראה השד אחרי הכריתה.


חולות סרטן רבות ימצאו עצמן מתמודדות לאחר הטיפולים עם העובדה שהטיפול שינה את מראה גופן.
תהליך קבלת השינויים שחלו בגוף הוא חלק מתהליך ההחלמה מחוויות הטיפול, ניתן להעזר בחברים וביועצים מקצועיים על מנת להתמודד עם הקושי.
 

ניתן למצוא מידע על קבוצות תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם דרך האגודה למלחמה בסרטן בפרק קבוצות ומרכזי תמיכה.


 

השיער – חלק מהטיפולים ההורמונליים עשויים לגרום לדלדול שיער, דלדול השיער קשור לטיפולים ולא מדובר בנשירה מוחלטת.
לקבלת ייעוץ ועזרה ניתן להעזר במכון התספורת המצוי במרכז דוידוף.


לרשות החולים  במרכז דוידוף , ישנו  מרכז לטיפול ויופי - המספרה  המופעל על ידי מתנדבים — ספר וקוסמטיקאית - מספר ימים בשבוע.  


על תותבים (פרוטזות)  וחזיות

נשים שעברו כריתת שד לעיתים יעדיפו תותב על פני שחזור שד. הכירורג שניתח אותך יאמר לך מתי את מוכנה להתאמת תותב. ישנם תותבים שונים במחירים שונים. הקדישי זמן להשוואה בין התותבים כדי לבחור בזו המתאימה והמחמיאה לך ביותר. לקבלת מידע בנושא ניתן לפנות למתאמת בריאות השד במרפאת השד.


פרידה אוחיון , מתאמת שד בצוות יחידת השד במרכז דוידוף,  

 03-9376418

למידע נוסף על תותבים וחזיות, לחץ כאן.


החזייה הנכונה לך עשויה להיות דווקא החזייה שתמיד לבשת. לעתים קרובות ניתן להתאים אותה לתותב. בדקי עם חברת הביטוח הרפואי שלך אם הביטוח מכסה הוצאה כזו, ואיך להגיש תביעה לתשלום.
על מנת לקבל השתתפות ברכישת תותב או חזייה ניתן לבקש מהרופא/ או אחות המרפאה מכתב לקופה או לחברת הביטוח.


לימפאדמה (Lymphedema)

פרק זה מיועד לנשים שעברו ניתוח להוצאת בלוטות בית השחי.


נשים שעברו הוצאת בלוטות זקיף בלבד, הסיכוי שיתפתח לימפדמה קטן יותר .


לימפאדמה (בצקת לימפתית) מתבטאת בהתנפחות הזרוע כתוצאה מהצטברות נוזלים. היא עלולה להופיע בכל זמן לאחר הטיפול , לאחר ניתוח , מיד עם תום הטיפול, או חודשים ואף שנים מאוחר יותר. אין דרך לדעת מי תפתח לימפאדמה ומי לא.


בטיפול נכון ניתן להפחית סיכוי להופעת  הלימפאדמה, לרסן אותה ולשמור אותה תחת פיקוח. פציעה או זיהום בזרוע בצד המנותח, עלולים לגרום להופעת הלימפאדמה או להחמירה. ידעי את הרופא שלך בדבר כל נפיחות, תחושת לחץ או פציעה ביד או בזרוע בצד המנותח. ישנן דרכים לסייע במניעת התופעה. למשל הימנעות מלקיחת דם לבדיקה, או בדיקת לחץ דם בזרוע בצד המנותח או המטופל בהקרנות. כיום עם התפתחות הניתוחים משמרי שד ובדיקת בלוטת הזקיף, שכיחות התופעה יורדת.

 

למידע נוסף בחוברת של האגודה למלחמה בסרטן, לחץ כאן.


המפגש עם רופא חדש

במועד כלשהו  אחרי האבחנה והטיפול במחלת סרטן השד, את עשויה למצוא את עצמך מול רופא חדש. חשוב מאוד לתת לרופא החדש את הפרטים המדויקים של האבחון והטיפולים שעברת.


דאגי שיימצאו בידך המסמכים הבאים, שמרי עותקים לעצמך ודאגי שהמידע יהיה זמין בכל עת.


- העתק של הדו"ח הפתולוגי מכל ביופסיה או ניתוח.
- אם עברת ניתוח - העתק של דו"ח הניתוח.
- אם היית מאושפזת - העתק של מכתב השחרור שכל רופא רושם עם שחרורו של החולה מאשפוז.
- אם עברת טיפול בהקרנות – סיכום הסוג והמינון של ההקרנות , וכן התאריכים והמקומות שבהם נעשו הטיפולים.
- אם עברת טיפול מערכתי (טיפול הורמונאלי, כימותרפיה או טיפול ממוקד) רשימת התרופות, מינון התרופות, תאריכי הטיפולים.
- תשובות עדכניות של בדיקות מעבדה והדמיה.
- מכתב הפניה מרופא ראשוני.

מחקר ישראלי פורץ דרך: שילוב של שתי תרופות מאריך חיי חולי סרטן דם

תוחלת החיים של החולים במחלה לפני הטיפול היתה חודשים בודדים. לפי המחקר החדש, לאחר 18 חודשי מעקב, הטיפול שמר על יעילותו אצל כ-86% מהמטופלים. אצל 70% מהמטופלים, המחלה לא התקדמה כלל לאחר שנה וחצי.

גילוי מוקדם של סרטן אצל נשים: מתי כדאי לפנות לייעוץ גנטי ואיך נבדקים?

התפרסם במאקו.

נשאיות למוטציות בגן ה - BRCA נמצאות בסיכון של עד 80% לחלות בסרטן השד ועד 60% בסרטן השחלה. בדיקת הסקר לנשאיות פשוטה, כלולה בסל הבריאות עבור קבוצת הסיכון ויכולה להציל חיים.

מהפכת הטיפול בסרטן: מעבדות סמואלי בבילינסון מייצרות תקווה חדשה

התפרסם בכלכליסט.

בלב מרכז דוידוף שבבית החולים בילינסון, מהפכה שקטה אך משמעותית מתרחשת. בתחילת 2024, הושקו מעבדות סמואלי לחקר הסרטן - מיזם חדשני שצפוי לשנות את פני הטיפול האונקולוגי בישראל ומעבר לה.

אנחנו חיים בתקופה משמעותית מאד בכל הקשור לטיפול בגרורות בכבד

התפרסם בהארץ.

בזכות הגישה המשולבת הכוללת טיפולים תרופתיים, ניתוחים וטכנולוגיות חדשניות, גרורות לכבד אינן גזר דין מוות.

גילה שיש לו גידול במוח - והתחיל לרוץ: סיפורו מעורר ההשראה של אופק שגיב

בגיל 30 גילה אופק כי הוא סובל מגליומה ועליו לעבור ניתוח אחר ניתוח. מתוך הקושי, הוא התחיל לרוץ ומאז הוא לא עוצר לרגע.

הטיפול שהעלים את הסרטן והדהים את החוקרים קיבל הכרה מה-FDA

התפרסם בישראל היום.

התרופה ג'מפרלי ניתנת לחולים עם סרטן רקטלי בשלב מתקדם, שיש לו מאפיינים ביולוגיים יחודיים.

לראשונה: ועדת סל התרופות תדון בהכנסת דיקור סיני לחולי סרטן

התפרסם בישראל היום.

הדיקור מסייע לחולים להתמודד עם כאב ותופעות לוואי ומאפשר עמידה איתנה יותר מול המחלה.

שיטת המגבעת: הגישה הניתוחית החדשה לסרטן הערמונית שמפחיתה תופעות לוואי

התפרסם ב - ynet.

גישה ניתוחית חדשה במהלך הניתוח הרובוטי לכריתת הערמונית - מורידה דרמטית את תופעות הלוואי ומקצרת את זמן ההחלמה. למי היא מתאימה, איך מתבצעת ומתי מומלץ להיבדק לסרטן הערמונית?

בואו נדבר על זה: כל מה שחשוב לדעת על סרטן הריאה

התפרסם ב-ynet. פודקסט.

סרטן הריאה הוא הקטלני ביותר במדינה ובעולם כולו - ובו בעת, מהווה את אחת המחלות הממאירות השכיחות ביותר. מה חשוב לדעת, אילו בדיקות כדאי לעשות והאם זו מחלה למעשנים בלבד?

הטיפול בסרטן השד עבר שינוי משמעותי בשנים האחרונות

התפרסם בהארץ.

המלחמה בסרטן השד עברה כברת דרך עם הישגים משמעותיים, ובכללם ארסנל גדול יותר של תרופות וטיפולים הניתנים בהתאם לגישת רפואה מותאמת אישית.

Lancet Oncology: טיפול כחול-לבן מפחית כאבים בחולי סרטן הלבלב

חוקרים מ"שיבא" פיתחו טיפול קרינתי לעצב הצליאק פלקסוס, המשפר משמעותית את איכות חייהם של חולי סרטן לבלב ומפחית מאד את רמת הכאב שלהם.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן קיטרודה לטיפול בסרטן רירית הרחם

התפרסם ב - e-med.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר את מתן pembrolizumab (קיטרודה) בשילוב עם כימותרפיה לטיפול במבוגרים עם קרצינומה ראשונית מתקדמת או חוזרת של רירית הרחם.

מרבית הנשים הצעירות יכולות להרות וללדת לאחר טיפול כנגד סרטן שד (ASCO)

התפרסם ב-e-med.

מרבית הנשים הצעירות ששרדו ממאירות שד וניסו להרות הצליחו להרות ולהביא ילדים לעולם, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה - American Society of Clinical Oncology.

osimertinib בדרך להיות מאושר ל - NSCLC בכל שלבי הטיפול (ASCO)

פורסם ב-emed. 

יתכן כי בקרוב osimertinib (Tagrisso)  יהיה מאושר לטיפול בכל שלבי NSCLC עם מוטציה בקולטן ל-EGFR, לאחר תוצאות ניסוי שהוצג בכנס השנתי של האגודה האמריקאית לאונקולוגיה קלינית.

עמותת שני - בית למבריאים

מרכז שיקום גוף ונפש למבריאי סרטן. המקום פתוח גם למטופלים באישור רופא מטפל וגם לבני משפחה על בסיס מקום פנוי.

חלק מהפעילויות ללא עלות או בעלות נמוכה.

במושב נחלים.

קורס מיינדפולנס (און-ליין)

במיוחד לחולים אונקולוגים, למחלימי סרטן ולבני משפחותיהם.

8 מפגשים אינטרנטיים, בימי שני בין השעות 10:00-12:00

החל מ - 6.1.25

עמותת אמ"ן (מיאלומה נפוצה) - מפגש בנושא תזונה, תנועה ונשימה

יתקיים ביום שלישי, 28.1.25, במרכז הכנסים נאות אפעל, רמת אפעל.

יש להירשם מראש.

המפגש בתשלום.

חליל האור - מפגש בזום בנושא MPN

יתקיים ביום ראשון, 18.2.25 בשעה 19:30.

קבוצה להעצמת חוסן לבני משפחה המטפלים ביקיריהם

אתם לא לבד!

במערך ההמטו-אונקולוגי נפתחה קבוצה להעצמת חוסן לבני משפחה המטפלים ביקיריהם, שתתכנס אחת לשבוע בימי רביעי בין השעות 12:00-13:30, באולם רדבן, קומה 1, מרכז דוידוף.

ללא עלות.

קבוצת תמיכה להבעה רגשית דרך טיפול באומנות - היחידה לרפואה משלימה, מרכז דוידוף

הבעה באמנות היא דרך נעימה וחוויתית לבטא רגשות ותחושות העולות סביב ההתמודדות עם מחלת הסרטן. 

מפגשים שבועיים. מידע נוסף  בטלפון 03-9377995 (נגה סלע).

שלובות

"שלובות": קבוצות תמיכה בפריסה ארצית למתמודדים עם כל סוגי הסרטן בכל שלבי המחלה (ללא עלות).

לאתר שלובות: 

https://shluvot4u.co.il

השחר של מירב - סדנה למחלימים מסרטן

מודל שיקומי הוליסטי

ה-FDA מאשר טיפול קו ראשון חדש לסרטן שלפוחית

התפרסם ב-e-med.

ה-FDA אישר את המשלב של enfortumab vedotin (Padcev) ו - pembrolizumab (Keytruda) כטיפול קו ראשון חדש לסרטן מתקדם מקומי או גרורתי של שלפוחית השתן, ללא קשר להתאמה לטיפול ב-cisplatin.

האם ChatGPT יכול להמליץ על טיפולים לסרטן?

התפרסם ב-medpage.

החוקרים מראים כי בכשליש מהמקרים ChatGPT 3.5 סיפק המלצה לא נכונה, המדגישה את הצורך במודעות למגבלות הטכנולוגיה.

לנצח בכל יום מחדש: כל החידושים וההתפחויות בחקר הסרטן

התפרסם ב-N12.

מהן התרופות שיכולות להאריך ולשפר את איכות החיים? אילו טיפולים עשויים לספק תקווה חדשה לחולים? המחקרים החדשים והמפתיעים שנחשפו בכנס האונקולוגי הבינלאומי ASCO 2023.

להילחם בסרטן הכליה בטיפול קרינה אחד: חצי שעה, כמעט בלי תופעות לוואי

התפרסם ב-ynet.

בעבר העריכו שסרטן הכליה אינו מגיב לטיפול קרינתי, אבל בשנים האחרונות התפתח טיפול שמצליח להשתלט על הגידול. הטיפול שניתן בבילינסון חד פעמי, קצר ונטול כאבים. הוא מתאים במיוחד למטופלים שאינם יכולים לעבור ניתוח בגלל גיל, מחלות רקע או שימוש בתרופות.

במקום לפתח תרופה לכל מוטציה, אני רוצה לשנות את גוף האדם כך שיתאים לתרופה

התפרסם בכלכליסט.

גל מרקל, פרופ' לאימונולוגיה, מכהן כסגן מנהל המרכז הרפואי בילינסון, מנהל מרכז לטיפול בסרטן ומעורב בחמישה סטארט-אפים. כעת הוא גייס 120 מליון שקל להקמה של מכון סמואלי החדש, שיחקור דרכים מגוונות לסייע למערכת החיסון למגר תאים סרטניים בעצמה.

יש עם מי לדבר... לראשונה בעולם ChatGPT משמש להפיג בדידות בקרב מטופלים בבילינסון.

כללית שירותי בריאות.

לראשונה בעולם בילינסון משתמש במודל השפה המתקדם ביותר ChatGPT בכדי להפיג בדידות בקרב מטופלים. הפיילוט החדשני של מערך החדשנות ומערך חווית המטופל בבילינסון הוגדר כהצלחה.

טיפול ניאו-אדג'ובנטי במלנומה בשלב 3-4

התפרסם ב-e-med.

מחקר חדש הראה כי בקרב מטופלים עם מלנומה בשלב 3-4 הניתנת לכריתה, השרידות הייתה ארוכה יותר באופן משמעותי בקרב אלו שקיבלו טיפול ניאו-אדג'ובנטי ואדג'ובנטי בפמברוליזומאב מאשר בקרב אלו שקיבלו טיפול אדג'ובנטי בלבד.

יש חולים שלא רוצים לאכול או להתקלח. בזכות הכלב הם שמחים לקום מהמיטה.

מיכל לבנשטיין היא אחות זה 28 שנה, וב-19 השנים האחרונות היא משמשת מנהלת תורנית בבית החולים בילינסון. בשלוש השנים האחרונות היא עובדת במקביל בתור כלבנית רפואית, ומטפלת במאושפזים בבית החולים - באמצעות כלבים.

9 העצות הטובות ביותר לעזרה לחבר או בן משפחה שמטפלים בחולה קשה

התפרסם ב-ynet.

על פי הערכות, כמליון וחצי אנשים בישראל מטפלים באדם קרוב - מבוגר, חולה או מוגבל. איך מסייעים להם להתמודד עם המצב, מה אומרים ומה לא ומה כדאי להציע להם? עצות חשובות לרגעים קשים שיכולות לעשות רק טוב - להם ולכם.

להקל על החולה בימיו האחרונים: מהי סדציה פליאטיבית

ד"ר רוני צבר, מומחה לרפואה פליאטיבית, מסביר מהו בדיוק הליך זה ומה ההבדל בינו לבין המתת חסד.

מדריך לזכויות ושירותים למטופלי סרטן

 מתוך המדריך למטופלים אונקולוגיים באתר הכללית.

מעגלים - תכנית המנטורינג של עמותת "חליל האור"

תכנית הכשרה של מטופלים ותיקים או בני משפחה של חולים לשמש מנטור ולסייע בהתמודדות עם המחלה.