ד"ר צאלה כהן, רופאה במערך לטיפול תומך במרכז דוידוף, בי"ח בילינסון, 2024.
אחת התופעות המקושרות לטיפולים אונקולוגים היא התקרחות. החשש מנשירת השיער ופגיעה במראה החיצוני מתווסף לשלל הדאגות הנערמות בעקבות אבחנה של ממאירות. לא כל התרופות לטיפול בסרטן גורמות להתקרחות, הרכב הטיפול הכימותרפי והמינונים שנקבעו ישפיעו על סיכויי הנשירה. טיפול קרינתי גורם אף הוא לנשירת שיער אך רק באזור המטופל.
נשירת השיער תתחיל בדרך כלל בין שבועיים לארבעה שבועות לאחר תחלית הטיפולים אך עלולה להופיע מוקדם יותר. אפשר שתהיה הידלדלות של השיער, או התקרחות מלאה. ברוב המטופלים אובדן שיער הנגרם כתוצאה מכימותרפיה הוא זמני. התקרחות באזור שהוקרן במינון קרינה גבוה עלולה להיות לצמיתות. צמיחת שיער מחודשת עשויה להתחיל שישה עד שמונה שבועות לאחר השלמת הטיפול האונקולוגי.
הדרך הטובה ביותר להתמודד עם נשירת שיער היא להיערך לקראתה מראש. חשוב לשאול! הרופא המטפל יסביר לכם מהם סיכוייכם לאבד שיער לפני תחילת הטיפולים.
אם הטיפול לו אתם מיועדים גורם להתקרחות, מומלץ לפנות בשלב מוקדם למספרת המתנדבים שלנו הממוקמת בבניין דויודוף, קומה מינוס 1 - שם תוכלו לקבל ייעוץ וטיפול כולל תספורת והתאמת פאה, באוירה נעימה וללא תשלום.למידע נוסף על המספרה, לחץ כאן.
להלן כמה עצות:
השאלת פאות לחולים - האגודה למלחמה בסרטן: שירות השאלת פאות ללא תשלום במסגרת פרוייקט "להיראות טוב - להרגיש טוב יותר". השירות מתקיים אחת לשבועיים בבית מטי בגבעתיים. למידע נוסף, לחץ כאן.
התחליף הקל לפאה - "השיער של הת'ר" - מארגי שיער הנתפרים לסרט ראש גמיש או לקשת שיער. למידע לחץ כאן
למידע על כובע קירור (כובע קרח) המסייע בהפחתת נשירת שיער, לחץ כאן.
עמותת "שערות בסערות" ליווי וסיוע לחולי סרטן בהתמודדות עם תהליך נשירת השיער. יוצרים פאות טופ לייס משיער טבעי בהתאמה אישית.
ניתן גם לייצר פאה מהשיער שלך באותו היום (במידת האפשר) בעלות נמוכה בהשתתפות קופות החולים. אמרי חיים 14, בני ברק.
טלפונים : 0548446440. 035687632
https://www.instagram.com/searot_bsearot/?igsh=OWF6d250NjU2ZWYz
עמותת "זכרון מנחם" מסייעת בתמיכה לצעירים ובני משפחתם בפעילויות שונות ובנוסף מפעילה סלון פאות ויופי לחולות סרטן בכול גיל.
הגישו בקשה לקבלת פאה - Zichron Menachem - זכרון מנחם
מאמר: פאות לחולי סרטן ופתרונות נוספים לנשירת שיער. מאתר חלאסרטן.
"גמאני" מוסרת פאה: מיזם התנדבותי של השאלת פאות ללא עלות. המאגר נמצא בביתה של אחת המנהלות. בנות שמסיימות טיפולים מוסרות את פאתן, שלרוב מגיעה לאלפי שקלים, למען בנות חדשות שמתחילות טיפולים.
למספרה במרכז דוידוף-בילינסון, לחץ כאן.
את המספרה מפעיל בהתנדבות אלי בן זקרי, ספר
המומחה לפאות, שיזם את הקמתה לאחר שהוא עצמו החלים מסרטן. במספרה מעניק אלי טיפול בשיער, התאמת פאות (המתקבלות מתרומות,
מותאמות לחולות ומוחזרות למרכז בתום השימוש. השירות מותנה בפיקדון שיוחזר) וייעוץ
מקצועי למטופלים שההתמודדות עם בעיית השיער לאורך תקופת הטיפולים מהווה עבורם עומס
רגשי ונפשי נוסף.