תזונה היא חלק חשוב מהטיפול במחלת הסרטן. אכילת סוגי מזונות
נכונים לפני, במהלך ואחרי הטיפולים יכולה לעזור לשמר אנרגיה, להרגיש טוב ולהישאר חזקים.
מטרת הבאת המידע התזונתי באתר זה הוא כדי לסייע לחולי
סרטן, למחלימים ולאנשים הקרובים אליהם ללמוד על חשיבות התזונה, לקבל המלצות תזונתיות
ראשוניות לצורך התמודדות עם תופעות לוואי שונות של הטיפולים שיכולות להשפיע על
האכילה וכן לספק תשובות לגבי שאלות נפוצות בנושא תזונה וסרטן.
חשוב - המידע המצורף אינו תחליף לטיפול ומעקב תזונתיים על
ידי דיאטנית.
הצרכים התזונתיים של
חולי סרטן הם אישיים ויכולים להשתנות בהתאם לסוג המחלה שאובחנה. הרופא המטפל
והדיאטנית יסייעו בזיהוי המטרות התזונתיות העומדות בפני החולה ובתכנון הדרך להשגתן.
הדיאטנית מבצעת הערכה תזונתית ונותנת המלצות תזונתיות תוך
התחשבות בצרכים התזונתיים, בסוג הטיפול שניתן, במצב הרפואי הכללי, בכמות המזון הנצרכת
ובהעדפות האישיות.
המידע התזונתי באתר נכתב, תורגם ונערך על ידי מלכי רדלר,
מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז דוידוף, בסיוע צוות הדיאטניות במרכז.
המידע המובא באתר מבוסס על המלצות של ארגונים מובילים
בחקר הסרטן ובתזונה קלינית (מפורטים מטה) ועל ידע מקצועי וניסיון רב בטיפול תזונתי
בחולי סרטן במרכז דוידוף.
הארגון האמריקאי לסרטן (The American Cancer Society)
ארגון הדיאטניות האמריקאי (American
Dietetic Association)
המוסד האמריקאי לחקר סרטן (American
Institute for Cancer Research)
הארגון האירופאי לתזונה קלינית (The European
Society for Clinical Nutrition and Metabolism)
החברה האמריקאית לתזונה פרנטרלית ואנטרלית(American Society for Parenteral and Enteral Nutrition)
ליחידה לתזונה ודיאטה במרכז דוידוף, לחץ כאן.
מעודכן ל - 2022